vervolg
Vandaag naar het Aids hospital geweest. Ze zijn zojuist verhuisd naar een geweldig luxe onderkomen. Geheel gefinancierd door Amerca. Er wordt erg veel eld gestopt in Aids bestrijdingzorg. Er wonen 43 kinderen en ik heb niet begrepen hoeveel moeders. Dat zijn er maar weinig. De meeste ouders zijn overleden en de kinderen wordenbij oma's ondergebracht.Dezen kunnen vaak niet voor de kinderen zorgen. Vanochtend nog aangesproken door een hv. die een kindje van 6jr wilde anmelden bij de kliniek. Wij hebben er contacten mee.
De ouders van het kind zijn overleden aan aids en het kind is ondergebracht bij om. Oma is echter alcoholiste en kan niet voor het kind zorgen.
De kinderen hebben regelmaat, medicatie en goed voedsel nodig wat hen in het hospital geboden wordt. Goed om te zien dat hier heel veel zorg geboden wordt.
De terugweg met 12 vrouwen in een (klein) rangerover over een bijna onbegaanbare weg. Blij om weer heelhuids terug te zijn.
Vanochtend naar de visafslag geweest. Wat een viezigheid en enorme stank. Het zijn vrouwen die de vis 'ontleden' en pekelen.De huiden van de vis wordt gedroogt en verkocht om er soep van te maken. De stank blijft nog lang in mijn neus zitten!!!!
Het zware en vuile werk wordt hier over het algemeen door de vrouwen gedaan. de kleintjes worden meegenomen en zwerven er tussen rond en worden de borst gegeven.Ongeloofelijk om te zien!!!
Morgenmiddag vertrek ik om 15.00 u naar Kampala voor de safari= Red chilli Hidewaye.(zie internet)
Daar overnachten en 's ochtends vertrekken. Ik ben dan tot dinsdagavond niet meer bereikbaar.
Je hebt wel een leuke (werk)vacantie, goed weer, leuke mensen om je heen mooie omgeving. Veel te doen dus.
Maar het begint toch aardig op misionarissenwerk te lijkenen ,dat hoort nu eenmaal bij het sterrenbeeld de vissen.
Je gaat morgen op safari? schiet je dan een leeuwtje voor mij? Och ja je houd niet van leeuwen daar had ik even niet aan gedacht, Doe dan maar een aapje.
En kijk uit voor al te wilde beesten.
De groetjes, en ik zie wel weer verschijnen
Reny
Fijn om te lezen dat het goed gaat allemaal. Heel mooi hoe je je gebeurtenissen omzet naar de mooie verhalen, zodat wij allemaal een beetje mee kunnen genieten :) Heel veel plezier nog en een dikke Knufff